Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бойко Борисов поиска хеликоптери от ФБР

Дата: 19.09.2002
Хеликоптери, кораби, компютри и други видове техника поиска главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов от координатора на ФБР за Балканите Робърт Клифърт. Списъкът от 14 позиции, с необходимата за МВР апаратура, беше връчен вчера на официален обяд, организиран от Американската търговска камара у нас. Клифърт заяви, че България е първата в списъка от страни, където ще бъде открито бюро на ФБР, но не уточни кога ще стане това. Подчерта само, че сътрудничеството между САЩ и България е от огромно значение за ФБР.
Робърт Клифърт е юридически аташе в американското посолство в Атина и координира дейността на ФБР на Балканите. Той е специалист в разследването на терористични актове и има богат опит в борбата с международния тероризъм.
"При тероризма винаги трябва да се следва старата истина - вървете след паричния поток", каза Робърт Клифърт. Той заяви пред американските бизнесмени и представителите от МВР, че терористите използват каналите на организираната престъпност, за да влязат в някоя страна. Те прехвърляли пари по нелегални пътища, като не оставяли документални следи. Често използвали банкови обири, рекет, подкупи, отвличания, експлозии, убийства, трафик на наркотици, оръжия и жени. Терористите криели дори събирането на средства за престъпленията си зад дейността на неправителствени и религиозни организации.
Клифърт ще предаде списъка с 14-те конкретни искания от МВР на своя шеф във ФБР и обеща, че каквото може ще бъде осигурено на българската страна, ще бъде дадено.

Румен Савов
Видяна общо: 419 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.