Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

700 000 роби на пазара годишно

Дата: 20.09.2002

По данни на Международната организация за миграцията до 700 000 жени и деца в света стават жертва всяка година на криминални мрежи, които изграждат съвременната глобална система за търговия с роби. Според ръководителя на тази организация в много райони като Централна и Източна Европа и ОНД трафикантите трупат милиарди, възползвайки се от непълноценното местно законодателство.
Сложността на проблема изисква политическо и техническо сътрудничество на всички нива, смята шефът на Международната организация по миграция, която заедно с Европейската комисия и Европейския парламент е организатор на започналата вчера в Брюксел международна конференция. Целта на форума е да посочи възможно най-ефективните съвместни средства за борба с нелегалния трафик на хора преди предстоящото разширяване на Евросъюза. Участниците ще съсредоточат вниманието си върху три основни аспекта: предотвратяване на трафика на човешки същества, закрила и подпомагане на неговите жертви и полицейско и правно сътрудничество в борбата с това явление.

Борислав Наумов

Видяна общо: 442 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.