Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Джордж Буш роднина на Чърчил и лейди Ди

Дата: 20.09.2002

Президентът на САШ Джордж Буш е голям поклонник на Уинстън Чърчил. В неговия кабинет в Белия дом стои бюст на прочутия британски министър-председател от времето на Втората световна война. Макар опитите да се намерири паралел между двамата политици да са били окачествявани като странни, се оказва, че те произхождат от един и същ английски род. Общото им родословие е било проследено до ХV век, като началото му тръгва от скуайъра от графство Нортамптъншир Хенри Спенсър. Освен това Джордж Буш е 17-и братовчед и на британските принцове Уилям и Хари по майчина линия.
Откритието било направено от специалисти по генеалогия, работещи в американската компания MyFamily.com, която обяви за началото на съвместен експеримент с Publik Record Office в Лондон, предвиждащ в интернет да бъдат пуснати сведения за родословното дърво на жителите на Англия и Уелс. На уебсайта на дъщерната компания Ancesty.co.uk клиентите могат да получат достъп до данни от периода 1841 - 1901 г. Възхищението, което Джордж Буш изпитва към Уинстън Чърчил, е добре известно на компания MyFamily.com, чийто сайт всеки месец се посещава от 13 млн. души.
Опитът от работата в областта на генеалогията е позволил на компанията да открие макар и отдавнашни, но преки родствени връзки между семействата Спенсър и Буш. Хенри Спенсър (1420 - 1478) се е оженил за Изабела Линкълн и техният син Уилям е основател на рода, към който принадлежат Уинстън Чърчил и принцеса Даяна. Дъщерята на другия син - Джон Спенсър, е сключила брак с Уилям Коуп. Техните потомци са се установили в Новия свят. Сред тях е била Ан Марбъри, която се е родила в Линкълншир, но през ХVII век се е преселила в Масачузетс. Оттам е била прокудена по религиозни съображения, а по-късно убита от индианците. Нейният пряк потомък Хариет Фей е сключила брак с Джеймс Буш - прапрапрадядото на сегашния американски президент.

MyFamily.com

Видяна общо: 412 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.