Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Санкции за незаконна сеч в Софийско

Дата: 20.09.2002

Регионалното управление по горите (РУГ) в София е издало 1270 акта за близо 300 хиляди лева от началото на годината досега, съобщи пресцентърът на Софийска област. От тях глобите са за 144 220 лв., обезщетенията - за 6533 лв. и имуществените санкции - за 130 384 лв.

Най-голям е делът на актовете за незаконна сеч - 96.5%, останалите са за паша на животни, незаконно строителство и пожари. Иззети са 10 автомобила, 5 моторни триона и 21 инструмента. В прокуратурата са изпратени пет преписки за образуване на наказателно производство срещу нарушителите.

При извършените четири акции заедно с жандармерията в Самоковско, Ботевградско, Ихтиманско и край Витиня са били проверени 185 автомобила, 8 дървопреработващи цеха, 3 временни склада и 50 ловци и риболовци. В полза на държавата са конфискувани 47 куб. м строителна дървесина, 81 куб. м дърва за огрев, 11 возила, 20 каруци и амуниции към тях, 7 моторни триона, 14 брадви, една риболовна мрежа. В районните полицейски управления в Самоков и Ботевград са били задържани 12 нарушители.

Последните акции срещу бракониерите от 11-13 септември в общините Ботевград, Ихтиман и Самоков бяха оценени като резултатни от началника на РУГ - София, инж.Милко Христов. По думите му има нарушители с по десетина акта, които все още остават ненаказани. Причината е, че някои от лесничеите не са изготвили перфектно документите и поради този пропуск крадците не могат да получат присъди в съда. Затова на тези горски ще бъде потърсена отговорност, каза инж. Христов.

Румен Савов

Видяна общо: 361 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.