Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Младежи ще се побратимяват на Международен младежки форум

Дата: 25.09.2002

Международен младежки форум за побратимяване на тема: “Младежта на Балканите с поглед към обединена Европа” започна в станцията на Министерски съвет край Варна. В срещата участват младежи от България, Гърция, Турция, Румъния и Македония. В продължение на пет дни те ще запознаят с политиката на Европейския съюз и местните власти в общините на Балканския полуостров по отношение на побратимяването. Форумът ще завърши с предложение за Харта, касаеща по-дейното участие на младите хора в практическата реализация на програмата за побратимяване. Българските участници във форума ще представят идеята си за създаване на Международна младежка постоянна комисия за побратимяване на градовете на Балканите.

Организатор на форума е Асоциацията на българските черноморски общини. Проектът е на стойност 19 000 Евро, отпуснати от Европейската комисия, защитен е пред директорат “Образование и култура” на Европейската комисия.

Младежите, участници във форума ще могат да се запознаят с практиката на побратимяването, тъй като в рамките на срещата край Варна ще бъдат подписани два меморандума с намерение за побратимяване. Между варненския район “Одесос” и македонската централна община на Скопие и между варненската община Девня и македонската Маврови Анови. Това съобщи още днес Мариана Кънчева –директор на АБЧО.

Борислав Наумов

Видяна общо: 360 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.