Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Днес е европейският ден на езиците

Дата: 26.09.2002

След успеха на обявената от Съвета на Европа Европейска година на езиците - 2001 и на Европейския ден на езиците, Съвета на Европа излезе с решение 26 септември да бъде ежегодно честван като Европейски ден на езиците. 26 септември 2001 година бе честван във всички 45 страни участнички. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Във връзка с това този международен ден - 26 септември бе включен в Заповедта за организиране на дейностите в училищата през учебната 2002-2003 година, а висшите училища бяха информирани за този ден, за да организират по свое усмотрение съответните прояви. Мотото на Европейския ден на езиците 2002 е: "Учене на чужди езици през целия живот". 

Днес в София в Информационния център на Европейския съюз - улица "Московска" № 9 от 10 до 17 часа - ще бъде организиран Ден на отворените врати - ще бъдат представени резултатите от успешни проекти в областта на чуждо-езиковото обучение.

Journey

Видяна общо: 406 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.