Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Магистралата София - Ниш с национален приоритет

Дата: 21.09.2002
Магистралата София-Ниш да бъде обявена за национален приоритет, настоява българският бизнес

Да се преразгледат приоритетите при изграждането на инфрастурктурните проекти и магистралата София-Ниш да бъде обявена за национален приоритет, настоява българският бизнес. На икономическия форум за Югоизточна Европа в средата на октомври в София бизнес сдруженията ще отправят декларация към правителството с това искане, информира БНР. Това са съобщили председателите на Българската стопанска камара Божидар Данев и на Българската търговско- промишлена палата Божидар Божинов. Водещи теми при тазгодишното издание на форума ще бъдат икономическите предизвикателства за страните от Югоизточна Европа преди срещата на върха в Прага и гаранциите за регионална сигурност и икономически растеж от членството в Алианса. За първи път на форума ще присъстват представители на американската Корпорация за насърчаване на щатски частни инвестиции в чужбина.
Председателят на българския икономически форум Георги Табаков каза в интервю за предаването “Нещо повече”, че ще бъдат обсъдени основно три сектора на икономиките в региона. Сред тях бил и “много важният туризъм”. Няма да бъде пропуснато и представянето на конкурентоспособността на икономиките в региона. Ще се обсъждат и възможностите за търговия, както и пречките пред икономическото сътрудничество, каза още Табаков.

Journey

Видяна общо: 378 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.