Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Представиха новия Ту-214 и във Варна

Дата: 24.09.2002

Гражданският самолет Ту –214, проектиран за полети по линии със средна дължина бе представен днес във Варна пред авиатори, туроператори и собственици на фирми, които искат да инвестират в българската авиация и журналисти.
Ту –214 принадлежи към семейството самолети Ту-204 и представлява по-нататъшното развитие на базовия вариант Ту-204-100, като се отличава от него с увеличена максимална излетна маса. Основната конфигурация на Ту-214 има пътнически салон с 210 места икономическа класа.
От София до Варна днес самолетът пристигнал за 36 минути.
Според производителите, машината отговаря на всички съвременни изисквания, свързани с шумовите норми, както и със сигурността на полета и пътниците.
България е първата страна на Балканите, където се представя новия Ту-214, което организаторите на презентацията обясниха със затоплянето на българо-руските отношения през последните две години.
В момента руската компания води преговори за продажбата на 30 самолета Туполев Ту-214. Интерес е проявен в Русия – от руското правителството, а също и от Либия, Куба и Китай.
Цената на самолета е 30 – 32 милиона долара и се продава чрез директни продажби или на лизинг.

Юри Георгиев

Видяна общо: 362 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.