Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Нови хотели ще вдигат в центъра на Албена

Дата: 25.09.2002

Туристическата фирма очаква 10 на сто ръст на приходите за тази година


С около 10 на сто повече приходи в сравнение с миналогодишния сезон очаква "Албена" АД, съобщи търговската директорка на дружеството Маргита Тодорова.
Инвестиционната програма за следващата година предвижда пълна реконструкция и създаване на клубен хотел "Магнолиите" в Приморско. Планирано е и обновяване на фоайето и инфраструктурата на хотел "Орлов" в Албена.
Част от инвестиционните проекти на дружеството се отлагат за 2004 г., когато ще продължи и финансирането от страна на германските туроператори. Тогава ще започне изграждането на нов хотел на мястото на базара в центъра на комплекса. Предвижда се и пълна реконструкция на хотел "Доростол". За сезон 2004 г. остава и намерението да се създаде спортен хотел с басейн пред администрацията на курорта.
Ръководството на фирмата оценява сезон 2002 г. като успешен. Той ще продължи до края на октомври, уточни г-жа Тодорова. Туристите, почивали в курорта, са с около 2 процента повече спрямо 2001 г., когато достигнаха 200 000 души. Ръст отбелязват английският, немският, френският и белгийският пазар. С тях и с повече летовници от Източна Европа Албена допълва 15-процентния спад на руските туристи.

Борислав Наумов

Видяна общо: 398 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.