Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ерика Харолд стана "Мис Америка" с ария от “Кармен”

Дата: 22.09.2002

Новата мис Америка е коронясана от предшественичката си Кати Харман на церемонията в Атлантик сити, щата Ню Джърси.

Ерика Харолд беше коронясана като победителка в тазгодишния конкурс "Мис Америка". Двадесет и две годишната бъдеща студентка в юридическия факултет на Харвардския университет представляваше щата Илинойс и стана петата победителка от този щат в 81-годишната история на конкурса. Тя спечели симпатиите на журито с изпълнение на ария от операта "Кармен" на Бизе, но и се прави добре с теста за проверка на знанията в сферата на съвременната култура и американската история, който тази година беше добавен към изпитите на петте финалистки. Бъдещата юристка посрещна новината, че е най-красивото момиче в Америка с увиснала челюст и разтреперани колене.

Ерика е родена в гр. Ърбана, като баща й е бял, а майка й носи наполовина кръв на чернокожи, наполовина - на индианци. Новата "Мис Америка" получи стипендия от 50 хиляди долара, но може да спечели поне пет пъти повече само от хонорари за речи, произнасяни през следващите 12 месеца по всевъзможни поводи и събирания. Тя заяви, че ще посвети традиционната "кралска" обиколка из страната на децата, жертви на тормоз в училище, към които причисли и себе си. Нейни подгласнички станаха "Мис Алабама" - Скарлет Дюпре, "Мис Оклахома" - Кейси Преслар, и "Мис Невада" Тереза Бенитес.

В опит да привлекат повече зрители (през 2001 г. "Мис Америка" беше гледан от 13.5 милиона американци) организаторите изтеглиха по-рано в програмата дефилирането в бански костюми и увеличха от 10 на 15 състезателките, допуснати на полуфинал. На рекламен шум се разчиташе и покрай скандала с "Мис Каролина", която бе лишена от титлата си само защото бившият й приятел разкри, че притежава нейни топлес снимки. Въпреки това изпълнителният продуцент на конкурса Боб Бейн признава, че задачата му е била много трудна, защото приличала на усилие да направиш завой с "Титаник".

Ройтерс

Видяна общо: 383 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.