Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Валенса прави в Гданск шоу като на Слави

Дата: 26.09.2002
 У нас той щял да гледа Трифонов в ръцете и устата, за да улови евентуално някой чалъм за своята програма

Веднага след връщането си от България бащата на “Солидарност” започва работа като тв водещ. Бившият държавен глава на Полша отказал хонорар за предаването и обяснил, че се хваща с телевизията заради самата идея

Лех Валенса пристигна без лична охрана на летище София вчера

Веднага след връщането си от България, бившият полски президент и нобелов лауреат Лех Валенса започва работа над свое авторско предаване в регионалния канал на полската държавна телевизия в родния му град Гданск. Това съобщиха за "Монитор" журналисти от Радио Гданск, с които бащата на "Солидарност" консултирал идеята. Мерак на някогашния елтехник от гданската корабостроителница, който вчера пристигна в София, било да види как ще се справи в ролята на журналист.

Идеята за авторско предаване на президента Валенса дошла от полската национална телевизиия. Политикът, който е известен в своята страна и с тръпката към риболова, щял да прави предаване за любителите на въдицата. То обаче нямало да бъде наръчник на риболовеца. Според сценария, замислен от Валенса, той и събеседниците му щели да разговарят по важни за Полша теми край въдиците, докато едновременно с това чакат да клъвне рибата. Работното заглавие на шоуто било "За риба с Валенса".

Бившият държавен глава на Полша отказал хонорар за предаването и обяснил, че се хваща с телевизията, заради самата идея и за да се провери как ще се справи с ролята на водещ.

При визитата си в София Валенса щял да гледа Слави в ръцете и устата, за да улови евентуално някой чалъм за своето предаване. Журналистът Лех Валенса трябва да се появи в ефира на регионалната "Тройка" най-късно в началото на ноември.

Борислав Наумов

Видяна общо: 392 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.