Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

БДЖ спира пловдивската железница

Дата: 26.09.2002

От началото на октомври се спира движението на мотрисите по околовръстната ж.п. линия на Пловдив, съобщиха вчера от БДЖ. Причината да бъде ликвидирана градската железница е в загубите, които дружеството трупа. През последните месеци потокът от пътници към двете индустриални зони на града рязко е спаднал.

В края на 1997 г. бе пусната първата мотриса по трасето, свързващо периферните квартали на Пловдив. Преди две години разписанието бе силно редуцирано и мотриси останаха само в сутрешните и вечерни часове. Цените на билетите се запазиха като в градските автобуси. Закриването на пловдивския ж.п. транспорт ще доведе до промени в разписанието на влаковете, преминаващи през града.

Пловдив
Димитър Ямаков

Видяна общо: 424 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.