Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Около 700 000 българи в момента работят нелегално в чужбина

Дата: 27.09.2002

Множество българи, които пребивават незаконно в чужбина се очаква да бъдат върнати в България във връзка с процес, който тече в момента в европейския съюз за намаляване на незаконната миграция. Това съобщи вчера на пресконференция във Варна секретарят на Асоциацията на лицензираните информационни посредници за работа в чужбина /АЛИПРЧ/ Сребрин Илиев. Според него съвсем скоро в страната ни ще бъдат върнати 1 500 българи, които са пребивавали незаконно в Испания. В момента те спели на автогарата в Мадрид. Хората са основно от района на Плевен и Видин.
Около 700 000 българи в момента работят нелегално в чужбина, сочат данните на асоциацията.
Съществуват проблеми в комуникациите на държавно ниво, смята Илиев. Той посочи, че има разминаване и между данните на българската статистика и реалната ситуация по отношение на българите, които пребивават законно в чужбина.

Варна
Александър Монев

Видяна общо: 367 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.