Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Транспортен хаос в Лондон и Рим

Дата: 26.09.2002

Двадесет и четири часова стачка на служителите на лондонското метро предизвика вчера голям транспортен хаос в британската столица за втори път през последните два месеца, съобщава Асошиейтед прес. Служителите на метрото започнаха стачните действия с искания за увеличаване на възнагражденията им и в знак на протест срещу правителствените планове частни компании да поемат управлението на метрото. Милиони лондончани бяха принудени да чакат с часове на автобусните спирки, докато претъпканите автобуси отказваха да качват повече пътници.
Стачка, организирана по призива на трите главни италиански синдиката, парализира вчера градския транспорт в Италия. В големите градове като Рим и Милано спряха автобусите, трамваите и метрото. В Рим не работеха и двете линии на метрото. Много от транспортните връзки на италианската столица с предградията бяха прекъснати. В Милано положението бе още по-тежко заради международния футболен мач и традиционните модни дефилета, събрали много посетители. Италианските синдикати настояват за нови трудови договори и по-високи заплати за 120 000 техни членове, работещи в обществения транспорт.

АФП

Видяна общо: 392 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.