Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Търново продава и дава под наем язовири

Дата: 27.09.2002

Седем язовира на територията на община Велико Търново ще бъдат дадени под наем за 3 години след провеждането на търг с явно наддаване. Министерството на земеделието и горите вече е одобрило даването на концесия на водоемите “Баханица” и “Абила” - в землището на Балван, “Глухчевото” - в Капиново, “Долни лозя” - в землището на Емен, “Бабазана” - в Миндя, “Вареника” и “Акер дере” - в Ново село. Очаква се становище за язовир “Рибарника” в Хотница.
Опитите за даване на водоемите под наем във Великотърновско са от 2000 г., припомни кметът на града д-р Румен Рашев. Процедурата обаче се проваля заради липса на кандидати. Желаещи не се появиха дори след като намалихме чувствително цените, каза той.
След евентуално одобрение от общинския съвет ще бъде продаден яз. “Рибарника” в Пушево, съобщиха от кметската администрация. Миналата година процедурата по отдаването му на концесия е спряна след множество жалби на граждани, че бентовете на водоема не задържат водата и тя заблатява градините им. Община Велико Търново няма финансов интерес от стопанисването на язовира, затова ще предложи статута му на публичната общинска собственост да бъде променен и водоемът да бъде продаден на търг с явно наддаване.

Иван Тончев

Видяна общо: 433 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.