Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

8.23% увеличение на чуждестранните туристи

Дата: 28.09.2002

С 8 цяло и 23 на сто се е увеличил броят на чуждестранните туристи, посетили нашата страна за осемте месеца на годината - съобщи заместник- министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов. Страната ни е посетена от общо 2 милиона 120 хиляди чуждестранни туристи, като най-голям е броят на гостите от Германия, Гърция, Македония и Великобритания. Според предварителните данни, приходите от международен туризъм, без да е включен транспорта, от януари до юни възлизат на 484 милиона и 500 хиляди долара, което е с повече от 5 на сто спрямо миналата година.
Според президента Георги Първанов единодействието между централната и местната власт е предпоставка за успешно развитие на туристическия отрасъл. Той изрази задоволство от факта, че общините проявяват все по-голяма ангажираност в тази дейност, а централната власт осигурява все по-голямо финансиране за инфраструктурата, опазването на околната среда и безопасността. Пред представители на туристическия бизнес държавният глава заяви, че все още има какво да се желае в областта на данъчното облагане.

Светла Дончева

Видяна общо: 425 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.