Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Предотвратена е авиотрагедия над Бургас

Дата: 27.09.2002

Самолет на авиокомпания "Бългериън еър чартър" със 157 пътници на борда е кръжал днес близо два часа над Бургаския залив, потвърди за БТА изпълнителният директор на авиокомпанията Филип Мустаков. Веднага след излитането на самолета екипажът установил в апаратурата, която измерва вибрациите на третия двигател, отклонения от приетия норматив, каза Мустаков.
За гарантиране на сигурността на пътниците и на самолета двигателят е бил спрян. След изразходване на излишното гориво, машината отново се е приземила на летище Бургас, което е станало безпрепятствено, съобщи изпълнителният директор на компанията. Той уточни, че самолет Ту-154 има три двигателя и е в състояние напълно нормално да лети и само с два от тях. В настоящата ситуация обаче екипажът преценил, че по-сигурно и икономически изгодно е да се върне в базата си.
В момента техници и инженери на компанията проверяват изправността на двигателите на авариралия самолет. С друг, резервен самолет Ту-154 на авиокомпанията, всичките 157 пътници и екипажът са отпътували по направлението си - за Лайпциг, съобщи Филип Мустаков. Той потвърди, че при инцидента няма пострадали и в момента полетът се извършва нормално. От Главна дирекция "Гражданско въздухоплаване" към Министерство на транспорта и съобщенията съобщиха за БТА, че по случая са започнали проверка.

Journey

Видяна общо: 372 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.