Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Френски ученици ще обслужват гостите на

Дата: 03.10.2002

Ученици от професионалното училище по туризъм във френския град Балан ще бъркат с учебна цел български манджи в няколко обекта на туристическия комплекс "Сейнт Елиас" в курорта Св. Константин. Техни връстници от варненския Техникум по туризъм пък ще изучават тънкостите на френската кулинария в избрани ресторанти край Лион. Това предвижда договореният обмен между двете учебни заведения, осъществен по идея на маестро Жорж Лагард и финансиран по проекта "Европрактика" на европейската програма "Леонардо".
В края на юни следващата година във Варна пристигат 16 френски ученици, визитата ще им върнат 18 българчета през октомври. Това съобщи вчера представителят на френското училище Юбер Уньон, който бе тук за финализиране на подготовката по проекта и подписване на договора за срок от 2 години. Българи и французи обичат да си хапват добре, така че със сигурност ще се спогодим, заяви още той. Френските ученици ще стажуват в хотелите "Делфин марина", "Делфин", "Рубин" и в механата на грандхотел "Варна".

Journey

Видяна общо: 363 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.