Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Талоните на колите няма да важат в чужбина от 1 януари

Дата: 03.10.2002

Сегашните регистрационни талони на автомобилите няма да важат в чужбина от следващата година, казаха вчера от “Пътна полиция”. Според промените в Закона за пътищата подмяната на свидетелствата за регистрация на автомобилите ще започне от 1 януари 2003. От тази дата всеки, който си купи кола или промени регистрацията й ще получи нов талон. До края на 2006 г. всички шофьори ще могат да се движат със старите талони. Проблеми ще имат тези, който напускат страната.
От “Пътна полиция” дадоха пример с товарните превози. На сегашните талони няма данни за горивото или за окачването, което е предвидено в новите. От тези и други данни в чужбина се определят таксите, който се събират.
В новите талони ще има данни и за кубатура на двигател, вид гориво, начин на окачване, брой оси, натоварване на ос.
Според служители в “Пътна полиция” в началото на следващата година ще има голям наплив за смяна на регистрационните талони.


Румен Савов

Видяна общо: 427 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.