Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Да бъде отпусната клинична пътека за реанимация, искат лекари

Дата: 04.10.2002
В комплекс “Слънчев ден” край Варна се провежда седмата национална конференция по анестезиология и интензивно лечение, в която участват 600 анестезиолози от цялата страна. Лектори на форума са специалисти в областта от водещи европейски държави и Япония.
Да бъде отпусната клинична пътека за реанимация искат анестезиолозите. Те се надяват това искане да влезе в националния рамков договор за 2003г.
В момента разходите за интензивно лечение се поемат изцяло от здравните заведения. Според направените изчисления, престоя в реанимация струва по 1000 лв. на ден, а при пациент на командно дишане – 2000 лв.
Надяваме се следващата година интензивните услуги поне на половина да бъдат поети от касата, посочи председателят на научното дружество на анесетзиолозите в България проф. Иван Смилов. Дружеството е организатор на форума. На него се представят и новостите в техниката и лекарствените средства в областта на интензивното лечение.

Домакин и организатор на конференцията е ТА Пиринтурист 2000.

Journey

Видяна общо: 375 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Да бъде отпусната клинична пътека за реанимация, искат лекари
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.