Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Правителството работи по няколко варианта за бъдещето на авиокомпания “Балкан”

Дата: 07.10.2002
Снимка: Impact Press Group

Спадът в продажбата на билети за полетите на авиокомпания “Балкан” се дължи на т. нар. “нисък” сезон, за чието начало, според измерванията в авиобранша, се смята началото на месец септември.
Държим да уточним, че в нито едно свое изявление или публично изказване, министърът на транспорта и съобщенията не е посочвал ликвидирането на “Балкан” като единствена алтернатива за бъдещето на националния превозвач.
В публикациите на периодичния печат, както и в отразената в репортажи на електронните медии пресконференция с дата 14.08.02 г. (която синдиците посочват като повод за изричане на “тежката присъда” от страна на министър Петров) се казва, че правителството работи по няколко варианта, един от който е евентуалната ликвидация.
Привидното бавене на разрешаването на проблема “Балкан” се дължи именно на усиленото търсене на най-държавническия изход, този при който ще се запазят максимален брой работни места и казусът ще се преодолее по най-безболезнения за заетите в компанията и авиационния отрасъл.
Националният интерес е водещ при работата на екипа и каквито и да било спекулации и крайни форми на недоволство от страна на синдиците само осуетяват и без друго тежката задача на правителството.
Министерството на транспорта и съобщенията възприема юридическите действия на синдиците на Авиокомпания “Балкан” срещу министър Петров като опит за предизвикване на излишен шум в публичното пространство и намерение да се злепостави български министър във връзка с изпълнение на неговите преки задачи в областта на транспорта.
Министерството на транспорта и съобщенията намира поведението и юридическите стъпки на синдиците на Авиокомпания “Балкан” като опит за отвличане на вниманието на обществеността от тежкото състояние на превозвача и опит за търсене на виновник извън тези, които взимат управленски решения в Авиокомпания “Балкан”.

Валентин Тодоров

Видяна общо: 340 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Правителството работи по няколко варианта за бъдещето на авиокомпания “Балкан”
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.