Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Летище Варна прие над 1 млн. пътници

Дата: 08.10.2002

Над 1 милион пътници са обслужени на летище Варна от началото на годината, показва последната справка на аерогарата. До 30 септември от там са минали 1 007 296 пасажери, което е с 15 % повече в сравнение със същия период на м.г. Така летището вече изпълни целта си от 1 милион обслужени пътници за годината.
През последния месец през аерогарата са минали 203 396 души. Това е с около 50 000 пътници повече, отколкото през септември 2001 г. Прирастът се дължи на нарасналия брой на чуждестранните туристи. През септември са обслужени 1647 самолета, което прави по повече от 55 аероплана на ден.
Спад през последния месец се отчита единствено при вътрешните линии. В отминалите 30 дни 5094 българи са летели със самолет от Варна до София, което е с над 650 души по-малко от същия период на миналата година. Спрямо август пътуващите по вътрешни линии са намалели с 1000 души.
Резултатите през септември са много добри, като се има предвид, че няколко авиокомпании вече не извършват полети до морската столица, твърдят от летището. Още в началото на месеца 4 превозвача, сред които и Аерофлот, спряха да летят до Варна. През октомври това ще направят и повечето чужди авиокомпании.

Валентин Тодоров

Видяна общо: 375 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.