Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Германия отпуска 133 стипендии за българи

Дата: 09.10.2002

Между края на октомври и средата на ноември български студенти и учени ще могат да кандидатстват за отпускането на стипендии за академичната 2003 - 2004 г. от Германската служба за академичен обмен, съобщиха от германското посолство у нас.

Германската служба за академичен обмен по поръчение на Федералното правителство развива сътрудничество и обмен в университетската и научната област в цял свят. Общо за академичната 2002 - 2003 г. в рамките на различни програми бяха предоставени 133 индивидуални стипендии. Очаква се през 2004 г. предлаганите стипендии да се движат в същите граници.
Информация за критериите за кандидатстване и подбор, както и документите за кандидатстване могат да се получат във фондация "Св. св. Кирил и Методий" в София, респективно нейните информационни центрове в Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Шумен, Велико Търново, Плевен и Стара Загора, но също така и от лекторите в отделите по германистика в университетите в София ("Климент Охридски" и Техническия университет), Велико Търново, Шумен, Пловдив, Германското посолство в София или на адрес www.cmfnd.org и www.daad.de.

Journey

Видяна общо: 403 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.