Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Игнат Канев иска да строи голф игрище във Варна

Дата: 09.10.2002
 

Строителният предприемач, българинът от Канада, Игнат Канев е готов да инвестира в построяването на голф игрище край Варна. Това стана ясно по време на проведената днес среща между Канев и кмета на морския град Кирил Йорданов.
За построяването на голф игрището са необходими от 500 до 800 дка земя и около 5-10 милиона долара инвестиции в зависимост от големината на терена, заяви строителният предприемач. Игнат Канев е вторият по големина оператор за построяването на голф игрища в Канада. Фирмата му е построила 11 игрища, 6 от които са негови. Като съдружник Канев притежава и голф игрища във Флорида.
В България могат да бъдат построени три голф игрища – в София, Пловдив и Варна, заяви строителният предприемач. Като пречка, бизнесменът посочва липсата на споразумение между България и Канада за гарантиране на инвестициите.
Първоначално Игнат Канев смята да проучи бизнес средата в морския град – броя на туристите, форумите, които се организират, възможностите на въздушния транспорт.
Голфът трябва да се продава предварително, той трябва да върви заедно с хотелите, каза още Игнат Канев. Той посочи, че в Торонто от 4 милиона жители, 1 милион играят голф редовно.
Игнат Канев напуска България през 1941 г., когато е на 14 години. Днес той заяви: "Някога българската емиграция в Канада бяха много бедни и необразовани. Сегашните емигранти идват в Канада с добър английски или френски”.
Игнат Канев е почетен гражданин на Торонто и Канада. Той е бил бизнесмен на годината в Канада през 1982 и 1994 година.
В началото на 2002 година с указ на президента, той беше удостоен с орден “Стара планина” – първа степен.

Борислав Наумов

Видяна общо: 650 рейтинг: 0.16





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.