Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Съдът спира решението на кабинета за АЕЦ?

Дата: 18.11.2002
Депутатът от БСП Любен Корнезов поиска от Върховния административен съд да спре изпълнението на решението на кабинета, с което България се ангажира да спре 3 и 4 блок на АЕЦ “Козлодуй” през 2006 г.

Това информираха от пресслужбата на левицата.

Това спешно искане е продиктувано от факта, че правителството има намерение да закрие глава 14 “Енергетика” със задължение за спирането на тези два реактора през 2006 г.

Едно такова действие на правителството е в грубо нарушение на решението от 2 октомври 2002 г. на Народно събрание, с което се приема, че евентуалното извеждане от експлоатация на 3 и 4 блок следва да съобрази “със социално-икономическите възможности на страната и да не предхожда пълноправното членство на България в ЕС”, се казва още в прессъобщението.

Делото беше образувано по жалба на 11 народни представители от “Коалиция за България”, които като граждани обжалваха решението на правителството, след като то отказа да се съобрази с изричното разпореждане на парламента да не се ангажира с дата за затварянето на реакторите.

Делото е насрочено за разглеждането му по същество на 3.12.2002 г., но е възможно още днес ВАС да се произнесе по искането за спиране.

Видяна общо: 435 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.