Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Инициатива за рекламно представяне на българските планини подема екологичното министерство

Дата: 28.11.2002
гора с планинаВ сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще се проведе официално представяне на програмата за алтернативен туризъм и на рекламните материали, изготвени от министерството и Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ).

Над 600 броя комплекта с рекламни плакати на българските планини ще бъдат официално връчени от името на МОСВ и БААТ на представители на Министерството на образованието и науката и на Министерството на младеждта и спорта за разпространение в училищата от цялата страна.

2002 беше официално обявена от ООН за Световна година на екотуризма и планините и това беше повод да стартират редица инициативи, свързани с екологията, се казва в съобщение на МОСВ.

По инициатива на БААТ и с финансовата подкрепа на Министерството на икономиката и Фондация БШПОБ беше отпечатана серия от 10 рекламни плаката, посветени на българските планини.

Съвместно с Министерството на околната среда и водите в рамките на програмата на Националния фонд за опазване на околната среда плакатите бяха преиздадени.

Новият тираж е на български език, с логото на МОСВ и БААТ и ще се разпространява изключително в България – по хижите, посетителските центрове на националните и природните паркове, дирекциите на парковете, училищата, читалищата и всички останали институции, свързани с обучението и изграждането на култура и екологично съзнание в страната.

Отпечатването на плакатите цели да създаде информираност у хората, да развива екологичната култура и уважението към природата на българите, но и да представи и утвърди страната ни пред света като важна туристическа дестинация на Балканите, посочват от МОСВ.

Видяна общо: 455 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Инициатива за рекламно представяне на българските планини подема екологичното министерство
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.