Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Дом на хумора и сатирата, О Ф Е Р Т А за чуждестранни групи

Дата: 07.12.2002

Дом на хумора и сатирата, 5300 Габрово, П.К. 104, тел. 066/27229, 066/29300, 066/24945 факс 066/26989, e-mail: humorhouse@mbox.stemo.bg,humorhouse@mail.bg,

http//www.humorhouse.org/

 

О Ф Е Р Т А  2003

 за чуждестранни групи

 

С цел чуждестранните туристи да почувстват спецификата на Габрово като град на спестовни и остроумни хора, предлагаме следните 3 варианта за групови посещения по предварителна заявка:

 

1. Посещение в ДХС с беседа на английски, френски или руски език, с продължителност не повече от 1-2 часа. Набляга се на постоянните изложби - илюстрации на габровската митология: “Корени на габровския хумор”, “Раят – габровските Адам и Ева”. От щанда на ДХС могат да се закупят типично габровски сувенири: чаши-половинки, чаши за неканени гости, захарница-скъперница и лъжичка с дупка, сборник “Габровски шеги” на англ., фр., руски, немски, испански езици, CD-Rom за колекциите и дейностите на Дома на хумора и сатирата на бълг. и англ. език. Особено подходяща за чуждестранните туристи е постоянна изложба “Адът” с представената в нея сатирична религиозна стенопис от 20 български манастири. Временните изложби, някои от които базарни, предлагат съвременно изкуство в жанрове живопис, графика, карикатура, скулптура и фотография на автори от 166 страни. Постоянни атракции, където посетителите се поканват да извършат весели ритуали в Дома на хумора са: кривите огледала, чановете за изгонване на зли духове, паметник на габровската котка, дневен бар с половин кафе за цяла сметка, веселите часовници.

Цена на посещението с беседа на френски, английски или руски език се таксува с входен билет от 4,00 лв на чужденец и беседа за групата – 6.00 лв.

 

                2. Разходка с кафе по местата на габровската спестовност. Това посещение в ДХС би могло да се съчетае с пешеходна разходка из центъра на Габрово, чиято продължителност да бъде около 1-2 часа. След разглеждането на ДХС, същият екскурзовод показва и обяснява на  групата  “чудесата на габровската спестовност”:

-          Колекция от сатирична монументална скулптура около ДХС

-          Паметник в реката

-          Мост на габровските занаятчии

-          Читалище “Априлов-Палаузов

-          Две часовникови кули до Общината

-          Паметник на Чардафон Велики

-          Два моста един до друг над реката

Към обиколката би могло да се включи кафе/чай пауза в кафене на ІІІ-ти етаж ДХС

Цена на специалната услуга “Разходка с кафе по местата на габровската спестовност”  - 2.00 лв на човек, платими на касата на ДХС или цялостна цена с посещението в ДХС - 6.00 лв на човек и  6.00 лв на група за беседата в ДХС.

 

3. Програма “Габровско школо” запознава туристите със символите от габровските анекдоти за пестеливци: котка с отрязана опашка, рибя кост, часовник със спрени стрелки, яйце с канелка, усмивка, девиз “Светът е оцелял, защото се е смял” /на съответния език/. По предварителна заявка от страна на турагенцията, чуждестранните туристи рисуват върху надути балони габровските символи, които им се щрихират на живо от художника в ДХС. Докато туристите изобразяват символа върху балона, екскурзоводът им разказва съответния габровски анекдот, който те с лекота запаметяват. За българисти се предлага и разучаване на “Песен за Габрово”, като всеки получава екземпляр от  текста й. Програма “Габровско школо” се провежда в 100-местната конферентна зала на ДХС, снабдена с видеоекран 150см х 100см, на който би могъл да се прожектира кратък филм от габровските карнавални шествия, които ниезменно започват с уникалния ритуал по отрязване на котешката опашка. /Котката не е жива, а представлява огромен макет, перманентно експониран в изл. “Габровски корени”, с който посетителите могат безплатно да се фотографират/. Програма “Габровско школо” включва разглеждане на постоянна изложба “Корени на габровския хумор”.

Цена на специалната услуга “Габровско школо” –2 лв на човек, платими на касата на ДХС.
Видяна общо: 963 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.