Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Споразумения относно Наредбата за лицензиране на туроператорската и туристическата агентска дейност

Дата: 13.12.2002

!!! ТОП НОВИНА !!!     

 

Уважаеми колеги,

 

На среща днес, 13 декември, на заместник-министър Хаджиниколов с разширения УС на БАТА, Съвета по туризъм – София и Комисията за защита на потрeбителите бяха постигнати три много важни споразумения относно Наредбата за лицензиране на туроператорската и туристическата агентска дейност.

Първо, отлага се с шест месеца – до 1.07.2003 г, прилагането на членове 14 до 18 от Наредбата, съдържащи ограничителни текстове (брой, квалификация и стаж на персонала, офиса и неговото оборудване),

Второ, отлага се с шест месеца прилагането на чл. 42 от Наредбата предвиждащ новата застраховка, поради липсата на предложения за такива застрахователни пакети.

Трето: в началото на м. януари ще бъдат обсъдени отново спорните текстове.

Този успех в края на годината стана възможен благодарение на инициативата на Българската асоциация за алтернативен туризъм, Съвета по туризъм – София и Агенцията за малки и средни предприятия, както и на публичността, която беше придадена на проблема от медиите през последния месец.

Благодарим и на Министерство на икономиката и Асоциация БАТА за съгласието да се търси конструктивен диалог.

 

Асоциация БААТ

Любомир Попйорданов - Председател

 

Зорница Ставрева - Секретар

Видяна общо: 1000 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Споразумения относно Наредбата за лицензиране на туроператорската и туристическата агентска дейност
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.