Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Утре закриват пейджърите

Дата: 31.05.2004

"Мобиком" спира услугата от 1 юли, 5000 абонати ощетени

Пейджърите ще бъдат спрени от утре - 1 юли. Уведомителното писмо за предстоящото закриване на услугата са получили всички клиенти на "Мобипейдж" още на 10 май т.г. Тогава от "Мобиком" потвърдиха, че това ще се случи, но отказаха да съобщят какви са причините.

Решението за спирането на пейджърите е взето от Комисията за регулиране на съобщенията на 15 април 2004 г. "Мобиком" поискаха от нас принципно съгласие това да стане и ние го дадохме, каза Петър Рендов, член на комисията. Но и изискахме да ни бъде дадена информация за големите клиенти на "Мобипейдж", посочи той. Причината за закриване на услугата е, че тя вече е губеща за оператора и няма защо да я поддържа, допълни Рендов.

Около 5000 клиенти на "Мобиком" в момента имат активни пейджъри. Това е единствената компания в страната, която предлага подобна услуга. "Получих писмо на 28 април от ръководството на "Мобиком". Останах много неприятно изненадан", обясни читател на "Пътешествие" от София. Той си е платил абонамента за пейджъра до края на август. "От "Мобиком" ми обясниха, че не могат да ми върнат парите. Но за мен е по-важно, че няма аналог на тази евтина услуга", допълни абонатът.

Ивайло Пеев от компанията заявиха пред "Пътешествие", че на всички абонати ще бъде дадена възможност да си купят мобифон с намаление. Отстъпката ще е от 30 до 45 на сто в зависимост от модела и тарифния план. Все още не е ясно обаче как ще бъдат възстановени предплатените такси.

Пътешествие

Видяна общо: 224 рейтинг: 0.06

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.