Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Земята става все по-тъмна

Дата: 30.05.2004

Според изследване на израелски учени, представено на конгреса на северноамериканските геолози в Монреал, земята потъмнява все повече. Поради голямото замърсяване на въздуха "ефектът на тъмнината" расте с 2-3% годишно и заплашва да стане по-сериозен екологичен проблем от парниковия ефект. Първенец в класацията на затъмнението е Хонконг, където за последното десетилетие е станало с 37% по-тъмно. На нашия континент най-затъмнени са Германия, Австрия, Унгария и Полша, а най-светли са Испания, Португалия, Норвегия, Гърция и Ирландия.

Ефектът на тъмнината се появява на места, където има смог, тъй като слънчевите лъчи се отразяват от микрочастиците във въздуха и не достигат до земната повърхност.

сп. Сайънс

Видяна общо: 244 рейтинг: 0.07

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.