Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

БДЖ ще дават на ТО и ТА парни локомотиви под наем

Дата: 31.05.2004

Туроператорите вече ще могат да наемат старинни вагони и парни локомотиви от БДЖ. Това ще стане, след като Управителният съвет на компанията гласува днес нови тарифи за ж.п. превози на пътници. Цената за наемането на ретровлакове още не е ясна.

С 10% средно да поскъпнат билетите за влак от 1 юли, предвижда железопътната компания. Увеличението ще зависи от разстоянието и датата, на която се пътува. Така по дългите маршрути като София-Варна и София -Бургас поскъпването може да стигне и до 20%.

Увеличението по всяка вероятност ще засегне само еднопосочните билети, а двупосочните ще бъдат намалени с 10 на сто.

Въвеждат се и така наречените излетни билети. Те ще са за пътувания до 50 км. Цената им ще е с 20% по-ниска от досегашната.

С 25 на сто по-евтино вече ще струват билетите за пътуване в първа класа.Ще бъде намалена и цената на билетите за чужбина.

С половин час по-бързо ще стигаме с влак до морето през лятото, обявиха още от железопътната компания. Намалението на времето на пътуване ще стане за сметка на броя на гарите, на които влаковете ще спират.

Пътешествие

Видяна общо: 227 рейтинг: 0.06

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.