Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Откриха формулата за отваряне на шампанско

Дата: 31.12.2004

Британският специалист по винарство д-р Стив Смит откри най-добрата формула за отваряне на шампанско, съобщи в. "Дейли телеграф". Формулата, получила названието "закон на Смит", изглежда по следния начин: P = T/4.5 + 1. В случая "Р" е натискът, а "Т" - температурата на напитката. Смит твърди, че натискът на шампанското в бутилката е равен на този върху гумите на двуетажен автобус.

За да отваряте шампанското така, че да не ударите някой от околните по главата, температурата вътре в него трябва да е към 5-7 градуса. За тази цел трябва да го охлаждате около три часа и половина.

"Така при отварянето няма да загубите и капка от безценната пенлива течност и ще можете дълго да се наслаждавате на неповторимия вкус на шампанското", твърди д-р Смит.

Смит се заел със задачата да изпише мераклийската формула по поръчка на компанията Marks and Spencer. Преди това проучване на фирмата показало, че 50% от жените се боят от момента, в който корковата тапа изхвърча с трясък, тъй като се притеснявали за тоалетите си.

в-к Монитор

Видяна общо: 913 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.