Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Рекордни 2,8 млн. продукта за един ден е продал Amazon по празниците

Дата: 31.12.2004

32 продукта в секудна са поръчвани по целия свят в рекордния ден

Американският сайт за онлайн търговия Amazon.com обяви, че през 2004 г. е постигнал нов дневен рекорд на продажбите си и е реализирал най-силният си сезон около празниците в края на годината от създаването си преди близо 10 години.

Интернет гигантът от Сиатъл е получил поръчки за 2,8 млн. стоки само за един-единствен ден в периода 25 ноември – 23 декември, без обаче да се уточнява за кой точно ден става дума. За въпросните 24 часа са поръчвани по около 32 продукта в секунда по целия свят, уточняват от Amazon.

Най-търсените стоки на сайта и през рекордния ден, и през целия период в края на годината са били DVD устройства, музикални плейъри и цифрови фотоапарати.

След изнесената от компанията информация акциите на Amazon скочиха с 8,53%, за да завършат вчерашната търговска сесия на Nasdaq при 42,25 долара за брой. Изтъргуваният обем по позицията значително надвиши среднодневния за последните три месеца (8,12 млн. акции), като достигна 22,3 млн. броя.

Последните изнесени от Amazon финансови резултати са за третото тримесечие на 2004 г., приключило в края на септември, като за периода печалбата на компанията възлезе на 54 млн. долара, или ръст от цели 237% спрямо същото тримесечие на 2003 г.

Investor.bg

Видяна общо: 943 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Рекордни 2,8 млн. продукта за един ден е продал Amazon по празниците
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.