Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Спамът е намалял през 2004 г.

Дата: 31.12.2004

America Online (AOL), най-големият световен интернет доставчик, съобщи, че броят на получените нежелани имейли (спам) е намалял през 2004 г. с над 75% на годишна база, според данни, предоставени от интернет потребителите.

Спамът е представлявал 83% от трафика по интернет и е струвал на доставчиците близо 500 млн. долара, според анализатори.

За периода януари-ноември тази година AOL, филиал на Time Warner, е получавал средно по 2,2 млн. жалби на ден при над 24 млн. абонати, като за същия период на миналата година жалбите са били 11 млн.

Ежедневният брой на електронните съобщения, блокирани от анти-спам системите на AOL, е спаднал с 50% до близо 1,2 млрд. нежелани имейла в края на годината, срещу 2,4 млрд. през 2003 г.

Броят на опитите за изпращане на нежелани съобщения също е намалял до 1,6 млрд. на ден, като за същия период на предходната година той е възлизал на 2,1 млрд.

През ноември AOL пусна нова версия на софтуерната си програма AOL 9.0, Security Edition, която включва нови подобрени анти-спам средства.

AOL участва в съвместна организация с Microsoft, EarthLink и Yahoo, чиято цел е борбата срещу авторите на спама.

Investor.bg

Видяна общо: 965 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.