Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

За 3 часа до морето, но след 5 г.

Дата: 31.03.2005

След 5 г. магистрала "Тракия" ще бъде напълно готова, обяви строителният министър Валентин Церовски, който подписа договора за концесията на аутобана. Това означава, че едва тогава от София до Бургас ще може да се стига с кола за 3 часа.

Остава да бъдат построени 22 км от северната дъга на околовръстния път на София, 112 км от Стара Загора до Карнобат и 49 км за Калотина - София, обясни шефът на португалско-българския концесионер "Автомагистрала Тракия" Емил Коцев.

Акционери в компанията са държавните "Автомагистрали" и "Техноекспортстрой" и португалските MSF, Lena и Somag.

Проектът струва 590 млн. евро за северната дъга и София - Бургас и още 125 млн. за Калотина - София. Възнаграждението, което страната ще получи за 35-те години на концесията, е 3,8 млрд. евро.

За сметка на това се ангажираме да покриваме разходите на консорциума, докато той няма приходи от такси, но най-много до 168 млн. евро. Впоследствие концесионерът ще връща тези пари с лихва.

Според подписания договор готовата магистрала ще има нужда от ремонт веднъж на 10 г. Ако това се наруши държавата ще може да съди концесионера.

в-к 24 часа

Видяна общо: 240 рейтинг: 0.07

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.