Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Българин влезе в рекордите на Гинес с най-голямата мозайка от марки в света

Дата: 25.02.2006

35-годишният българин Андрей Андреев е авторът на най-голямата картина от пощенски марки в света. Андреев получи сертификат от Световните рекорди на Гинес за "най-голямата мозайка от марки". Тя е 50,8 кв. м, съдържа 102 153 индивидуални марки, създадена е в периода от 6 май 2004 г. до 19 юли 2005 г.

Картината изобразява исторически сцени и емблеми от България. Уникалната творба носи посланието "Всеки може да помогне!". Нейната благотворителна мисия е да помогне на децата, болни от церебрална парализа. Затова Андрей Андреев я дари на Българското сдружение "Детска церебрална парализа". В края на миналата година сдружението организира отпечатването на картината на благотворителни картички, като със събраната от продажбата им сума ще бъде подпомогнато лечението на болните от церебрална парализа деца в България. За да създаде картината, Андрей напусна София и се установи в Казанлък. Смелото му начинание бе подкрепено от Васил Самарски, директор на Театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък, сега председател на Общинския съвет. За това, че с огромно търпение и любов Андрей Андреев посвети 18 месеца от своя живот и цялото си човешко сърце и за това, че дари уникалната си картина на Българското сдружение "Детска церебрална парализа", той бе удостоен с Годишна награда "Вис виталис" - 2005 на радио "Вис виталис" - Казанлък.

За изработката на внушителното пано са използвани 64 кг лепило. На него са изобразени златната маска на Терес, Тракийската гробница в Казанлък, бронзовата глава на Севт ІІІ, храмът "Св. Александър Невски", паметникът на Св. св. Кирил и Методий, ритон от Панагюрското златно съкровище и тракийски конник.

Преди рекорда на Андрей Андреев най-голямата в света мозайка от марки, с размери 25.61 кв. м, е била създадена от пощите в Хонконг, Китай, на 30 август 2005 г. Тя е била изработена от 1480 души в продължение на една година.

БГНЕС

Видяна общо: 188 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Българин влезе в рекордите на Гинес с най-голямата мозайка от марки в света
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.