Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Станишев подписа оставката на Ал Джeбури

Дата: 20.12.2006

Премиерът Сергей Станишев прие оставката на председателя на Държавната агенция по туризъм Марио ал Джeбури.

Станишев се е срещнал с Ал Джебури, за да обсъди подадената от шефа на туризма оставка. Двамата са констатирали, че през последните 10 месеца в агенцията е била извършена значителна по обем работа. Изпълнена е била основната задача – изготвянето на Стратегическия план за развитието на българския туризъм. Сега предстояло обсъждането му от Политическия съвет на коалицията. Агенцията на Ал Джебури модернизирала подхода за маркетинг и реклама на България като туристическа дестинация, завършила работата по промените в нормативната уредба за категоризацията на туристическите обекти и поставила началото на процеса за хармонизиране на действащата нормативна база с евроизискванията.

Сред свършеното от туристическата агенция е и подготовката на Наредбата за единната система за туристическа информация, която гарантира публичност на административните процеси и създава условия за въвеждането на електронно правителство в областта на туризма.

Видяна общо: 244 рейтинг: 0.07

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.