Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Весела Коледа и щастлива 2007 година на българите по света и техните приятели

Дата: 31.12.2006

Ние, българите по света, сме българските посланици на прогреса, новото, културното и светлото бъдеще на българската нация. В нашето глобализиращо се човечество, ние сме пример на почтеност, талант, етика, хуманност и всички качества, които обезпечават радостните усмивки на малките деца по света и оптимистичния поглед на “старците”, които могат с мисълта за нас спокойно да легнат във вечното легло на необятното и неизвестното, защото България е в сигурни ръце. Ние не искаме да познаваме кариеризма, корупцията, антиетиката и антикултурата, които за съжаление са все още чeрните дрехи в много социално-политически гардероби. Нашият талант, нашата почтеност и трудолюбие нямат нужда от антикултура и антиобщество. С нашите качества ние печелим нови приятели по целия свят, а приятелството е безценния културен капитал на човешкото общество.

Повечето от нас са в ежедневна връзка с родители, братя, сестри, деца и внуци, живеещи в родината ни – в земя с хилядолетна история, културните наследници на която сме всички българи. Ние не чувстваме дистанцията не само поради съвременните комуникации, но и поради горещите ни родолюбиви сърца и културата, която носим в себе си.

Ние, българите по света, сме като присадени цветя, на които пръстта е новата резидентна страна, а слънцето - родната страна. Ние сме слънцелюбиви и влажнолюбиви растения. Не трябва много грижа за нас, но бихме предпочели повече влага и безоблачно небе.

За нас времето е низ от безценни мигове и Рождество Христово е един от тези мигове – символ на доброто, когато ние си обещаваме да даряваме нови и нови добрини на глобализиращото се човечество и през следващата година.

Весела Коледа и щастлива 2007 година на всички българи по света и техните приятели!

Д-р и. Лолита Николова
Международен институт по антропология
Солт Лейк Сити, Юта

Видяна общо: 1215 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Весела Коледа и щастлива 2007 година на българите по света и техните приятели
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.