Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Британците хвърлят 4,5 млрд. евро за Нова година

Дата: 31.12.2006

Британците ще хвърлят 3 млрд. паунда (4,5 млрд. евро) за подаръци за Нова година, пише в. "Индипендънт". На мъгливия Албион британците се нахвърлят на всичко - от дрехи до всякакви джунджурийки. А за да ги окуражат в тази шопинг страст, търговците им предлагат намаления до 70%. Очакват се и още отстъпки в следващите дни.

Щедрият компромис е наложен, след като търговците отчетоха, че пазаруването за Коледа е преминало вяло. Според експертите спадът се дължал на увеличаващата се онлайн търговия, предпазливото пазаруване с кредитни карти и меката есен, която убива интереса към зимните стоки. Посетителите в магазините на "Хай стрийт" преди Коледа са били с 43% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. В същото време посещенията в магазините на самия Бъдни вечер са били с 8 на сто повече от същия ден през 2005 година.

Подобаващо за Нова година се подготвят и в Бразилия. В най-големия бразилски град Рио де Жанейро вече е струпана 24 тона пиротехника за празника. Грандиозната илюминация на плажа Копакабана се очаква да събере близо 2 млн. зрители. За безопасността им фойерверките ще бъдат изстрелвани от осем платформи в морето на 360 м от брега. По изчисления на държавната туристическа компания "Риотур" 16-минутният празничен салют на Копакабана ще бъде наблюдаван от близо 600 000 туристи.

Видяна общо: 1076 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.