Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Европа посреща бедните си роднини

Дата: 31.12.2006

Присъединяването на България и Румъния към ЕС на 1 януари 2007 г. е огромно предизвикателство за тези две балкански държави, които изостават значително в конкурентноспособността си, пише френският вестник "Фигаро". В коментара на изданието се твърди, че колкото повече се разширява на изток, толкова повече ЕС присъединява все по-малко развити страни, коментира още изданието.

Вестникът припомня, че в Румъния 12,9 % от населението живее под прага на бедността, а в България - 6,1 %.

В този празничен период София и Букурещ демонстрират относителен просперитет, най-вече заради многото нови коли, внесени от чужбина, които са наводнили улиците им, пише още "Фигаро".

Този просперитет може да бъде обяснен от няколко фактора: първият е изобилието на чуждестранни инвестиции, които се изсипаха върху двете страни в момента на приватизацията и които се изразиха в откриването на работни места за по-малко образованите младежи; вторият е, защото в София и Букурещ са концентрирани местните олигарси, които бяха на подходящото място в подходящия момент, за да извлекат полза от приватизациите: трето, защото онези, които получават заплати там, са привърженици на потребителския кредит.

БНР

Видяна общо: 1176 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.