Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Кои са новите 7 чудеса на света

Дата: 31.12.2006

Кои ще бъдат новите 7 чудеса на света се заел да установи в специална анкета, публикувана на 21 световни сайта, швейцарецът Бернар Вебер. Резултатите от световното допитване ще бъдат обявени официално през юли в Лисабон. Датата е избрана символично -  7.7.2007-а.

Възможно е, да се приеме за очевидно, че Мачу Пикчу трябва да бъде сред новите 7 чудеса на света, поне за хората които познават този град на инките, коментира РФИ. А и министърът на външната търговия и туризма разпространи 25 хиляди плаката, призоваващи перуанците да гласуват за емблемата на туризма за страната. Първите бройки са поставени в киберкафетата и компютърните клубове на столицата Лима, за да призоват потребителите на мрежата да гласуват за Мачу Пикчу.

И за момента градът на инките е сред 7-те финалисти, сред които са и Колизея на Рим, статуите на Великденските острови, Великата китайска стена, но изостават след Пирамидите. Френският национален символ - Айфеловата кула, е на 12 място, на последно е град Тимбукту в Мали.

Видяна общо: 1069 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.