Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сценографът на "Рамщайн" проектира новогодишния купон в София

Дата: 30.12.2006

Сценичният дизайнер на идолите Рамщайн идва у нас. На Герт Хоф е поверено светлинното шоу на столичния площад "Батенберг", с което в 0 ч. на първи януари България официално ще посрещне присъединяването си към Европейския съюз.

Хоф, който е един от най-известните и престижни светлинни и сценични артисти в света, пристига с впечатляваща техническа екипировка и обещава да създаде неповторим, спиращ дъха спектакъл.

Организатор на шоуто от българска страна е София Мюзик Ентерпрайс, които правят уникална техническа подготовка.

Светлинната техника и пиротехниката ще бъде разположена на сградата на парламента на площад Батенберг, огромни кранове ще поставят прожекторите по сградите около площада.

200 души технически екип от СМЕ и германски специалисти заедно с Националната Служба за Охрана ще подпомагат шоуто, на което ще присъства и премиера Станишев.

Герт Хоф е световно известен като гения зад уникалните светлинни шоута на Рамщайн, той е отговорен и за лайт дизайна на най-новия грандиозен проект на супер групата - VÖLKERBALL, концертен запис, който излиза на CD + DVD, издаден от Вирджиния Рекърдс/Юнивърсъл Мюзик.

Германецът е завършил философия, театрална сценография и режисура в Лайпциг.

Освен че е арт директор на Рамщайн и носител на MTV награда за изключителните си постижения при техните изпълнения на живо, в биографията на Хоф има проекти за Скорпиънс, Моторхед, Айнщюрценде Нойбаутен, Лу Рийд и Майк Олдфийлд.

По покана на различни правителства германецът е взривявал в светлини градове по целия свят - от Австралия до Китай.

Името му стои и зад големите тържества на Акропола в Атина по повод посрещането на Новия милениум.

На мега събитията му са ставали преки очевидци повече от 20 милиона души, а чрез телевизионния екран и над един милиард.

Видяна общо: 1088 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Сценографът на "Рамщайн" проектира новогодишния купон в София
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.