Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пари за въздържание от секс

Дата: 31.12.2006

В Южна Корея ще дадат парично възнаграждение на работещите мъже, които обещаят да се въздържат от посещение при проститутки след новогодишните празненства.

Министерството на равенството на половете предоставя средства на компаниите, чиито служители се задължат да не се обръщат към платени сексуални услуги след новогодишните партита.

Мъжете бяха призовани да се регистрират на сайта на министерството. А компаниите, от които най-много мъже дадат такова обещание, също ще получат парично възнаграждение.

Правителството заяви, че иска да изкорени навика на мъжете да се напиват на тези партита, а после да ходят в публични домове.

Някои критици обаче наричат тази мярка наивна и смятат, че се хвърлят пари на вятъра. Въпреки новите закони за борба с проституцията, приети през 2004 година, тази практика е широко разпространена в страната и, според някои статистики, в южнокорейската секс индустрия работят повече от един милион души.

BBC

Видяна общо: 1106 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.