Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Парламентът става музей

Дата: 31.12.2006

Националният исторически музей може да се премести в сградата на парламента. Това ще увеличи посетителите на НИМ, смята директорът му Божидар Димитров. Депутати от управляващото мнозинство също подкрепят идеята парламентът да стане музей. Рокадата може да се осъществи, след като депутатите се преместят в бившия партиен дом. През 2006 г. НИМ отчита рекорден брой посетители - 184 352, от които 27 250 чужденци. Това е повече от посетилите всички останали софийски музеи.

В шест международни изложби е участвал Националният исторически музей през изтичащата година. Най-значими сред тях са "Тракийското злато" във Валенсия и Париж и "Съкровищата на България от неолита до Средновековието" в Рим.

През новата година НИМ предвижда изложби на тракийско изкуство в Базел и отново в Париж. Постъпленията във фондовете на музея са 10 пъти повече от тези във всички други столични музеи.

Видяна общо: 1148 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.