Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Китайци вдигат 20-метров снежен човек

Дата: 30.12.2006
Китайци направиха снежен човек с височина 20 метра. Той се издига в град Фошан в провинция Гуандон. Носът на великана е дълъг над половин метър, диаметърът на шапката му стига 6 метра, а на врата му се вее огромен шал. С тези си размери гигантът от сняг кандидатства за книгата на рекордите на Гинес, съобщава Франс прес.

Конкуренция му прави снежният човек на американския град Анкоридж. Неговият автор Били Пауер реши тази година да направи второ издание на гиганта Snowzilla, предава Асошейтед прес. Миналата година снежният човек се извиси на 4,8 метра, а тази той вероятно ще достигне 7,5.

Snowzilla привлече симпатии и с огромните си очи от бутилки бира. Много американци се стекоха в града, за да се снимат с гиганта от сняг. Той събра и снимачни екипи от телевизиите на САЩ и Япония.

Новият снежен гигант ще носи "елементи" от миналогодишния - те са съхранени от сина на Пауер, който ги е запазил в хладилник. Късчетата  ще бъдат вградени в новия Snowzilla. Работата по него обаче доста закъсня, защото в Анкоридж не падна сняг. Едва тези дни започна да вали и снежната покривка стигна 60 см.
Видяна общо: 1114 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.