Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Римски обелиск ще привлича туристи

Дата: 16.04.2007

Римски обелиск може да се превърна в атракция за туристите в Търновско наред с Царевец, Трапезица и Арбанаси, прогнозира проф. Николай Овчаров. Непознатият и за родните туристи културен паметник се намира на 20 км. от древното селище Никополис ад Иструм, в землището на с. Лесичери.

Подобни атракции в момента привличат хиляди руски туристи край Кърджали и Златоград, допълни Овчаров. Важен е и начинът, по който се представя културното ни наследство, допълни шефката на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.

По време на дискусията се положи и началото за написването на стратегия за културен туризъм. На табелата на Велико Търново да пише и Столица на Втората българска държава, предложи депутатът Стоян Витанов от Коалиция за България.

Видяна общо: 478 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.