Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Правят общежитията двузвездни хотели

Дата: 16.04.2007

От догодина ще започнем да правим студентските общежития като двузвездни хотели, обеща образователният министър Даниел Вълчев на среща с националното представителство на студентските съвети. Финансовото министерство е отпуснало 5,5 млн. лв. за общежитията тази година. С парите ще бъдат ремонтирани 5 блока, обясни Вълчев. По всяка вероятност това ще са 3 в столичния Студентски град и по един в Плевен и Свищов. Най-вероятно парите ще отидат за ремонт на блоковете на СУ, Техническия университет и УНСС. В Плевен и Свищов има недостиг на квартири и студентите масово разчитат на общежития, затова ще ремонтираме първо там, поясни Вълчев.

За догодина просветното ведомство договорило сумата за обновяването на студентските блокове да скочи двойно. До 5-6 години всички общежития ще бъдат ремонтирани, обеща Вълчев.

Няма да сменяме парапети или да боядисваме стаи, промените ще са големи, обеща той. В блоковете ще бъдат монтирани енерго- и водоспестяващи устройства. Освен това всяка стая ще има отделен водомер и електромер, поясни Вълчев. До момента сметките се деляха поравно между всички в блока.

Видяна общо: 443 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.