Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Спасяват водата на Арбанаси с ?1 млн.

Дата: 16.04.2007

Един милион евро ще спасят Арбанаси от водна криза. С парите, които ще бъдат отпуснати по програма ФАР, ще се довърши ВиК мрежата на курорта, обеща зам. строителният министър Димчо Михалевски по време на дискусия за развитието на туризма в региона.

Проектът е одобрен за финансиране от МРРБ, но изпълнението му се е забавило заради нужната консултация с Европейската комисия. Експертите са определили, че за изграждането на мрежата са необходими не 804 хил. евро, колкото е поискала общината, а 1,77 млн. евро. През юни ще бъде проведен конкурс за избор на изпълнител, а срокът ще бъде съкратен от 90 на 60 дни. Очаква се строителството да започне в началото на септември. Регионалното министерство ще осигури и 75% от парите, нужни за изработването на работен проект за пътя от с. Никопол до Никополис ад Иструм.

Видяна общо: 561 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.