Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелиер взема ресторантите на бившето Обществено хранене в Пловдив

Дата: 30.04.2007

Пловдивската фирма Дафна - КД, която притежава обекти в Слънчев бряг и тютюневи складове в Пловдив, е обявена за победител в конкурса за приватизация на общинската фирма Ритон. Тя ще придобие 100% от активите на бившето Обществено хранене срещу 2 306 201 лв, ако Общинският съвет одобри сделката.

Конкурент на Дафна бе строителният предпримач Стоян Сариев, но наддаването бе анемично.

Победителят в конкурса бе излъчен, въпреки че бъдещият купувач не предлага надеждно обезпечение на инвестициите, казаха членове на комисията. Фирмата, която ще придобие акциите на Ритон, е собственост на Ангел Пепелешев. Негов съдружник в туристическия бизнес е Малин Марчев, син на покойния общински съветник от ОДС Стоимен Марчев.

В капитала на Ритон са ресторантите Бялата воденица, където обаче земята е собственост на реститути, и Веселото село. Те са отдадени под наем с дългосрочни договори, които купувачът едва ли ще може да разтрогне заради предвидените в тях тежки неустойки. Приватизаторът ще получи и 40% от акциите на смесеното дружество Хеброс 89, в чийто капитал е и ресторант Ловен парк на Гребната база.

Дарик радио

Видяна общо: 1338 рейтинг: 0.32

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Хотелиер взема ресторантите на бившето Обществено хранене в Пловдив
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.