Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

През юни спират строежите в Царево

Дата: 30.04.2007

Кметът на община Царево Петко Аранудов ще издаде заповед за спиране на строителството от 1 юни. Забраната ще продължи до 15 септември.

Първите туристи за този сезон ще пристигнат в Царево на 15 май. Те са от скандинавските страни. През последните години се наблюдава ръст именно на тези летовници, които през 2006 г. са били близо 41% от всички почиващи в най-южната българска община. Следват ги туристите от Германия. Тенденцията е в курортните селища на общината да почиват все повече чужденци, каза кметът Аранудов.

През тази година като постъпления от туристическа такса администрацията е заложила 250000 лв. За стимулиране на събираемаостт в отделните населени места с решение на ОбС се предоставят 50% от таксата на съответното кметство за мероприятия, свързани с туризма. Останалите 50% се разпределят за реклама, участие в туристически борси и изложения, издръжка на туристически центрове.

Видяна общо: 686 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.